Обяви|Публикуване на обяви|Помощ|Запазени обяви |Вход|Регистрация|Забравена парола

Помощ при търсене и публикуване на обяви

1. Какво представлява сайтът NaPazar.eu и защо да го ползвам?

2. Как се публикува обява?

3. Как изглежда една обява? Може ли да се редактира впоследствие и как?

4. Как се изтрива обява?

5. Как да се свържа с автора на обявата?

6. За какво служи секцията "Вашият акаунт"?

7. Как да търся обяви?

8. Разглеждане на обяви по категория.

9. Сигнализиране за нередност в обявите, за проблем на сайта или предложение за подобрение.

10. Как да се регистрирам?

11. Какво представлява потребителския профил?

12. Обявата ми я няма или е променена, защо?

13. Съвети за оптимизация на обява.

14. Какво е обява?


1. Какво представлява сайтът Napazar.eu?

Napazar.eu е сайт за безплатни обяви за покупко-продажба на стоки и услуги.
Всеки потребител може да публикува без регистрация неограничен брой обяви.
Всяка публикувана обява е актуална за период от 3 месеца. Като при редакция на обявата периодът може да бъде удължен или обявата да бъде подновявана при изтичането й.


2. Как се публикува обява?

За да публикувате обява, кликнете на линка "Добави безплатна обява" , наличен на всяка страница. Ще бъдете прехвърлен страницата, където се попълват детайлите на обявата. Формата за публикуване изглежда по следния начин:За да бъде обявата по-изчерпателна и привлекателна, Ви съветваме да попълните и незадължитлените полета: „Град”; „Покажи на карата”; „Цена”; „Уеб сайт”; „Изображения”.

Чрез полето „Покажи на картата” можете да добавите карта от Google Мaps, на която да покажете точното местонахождение. За да добавите карта, е достатъчно да кликнете в полето и да провлачите червеното балонче до желаното местоположение. Можете да увеличите или намалите мащаба като кликате на иконите + / - в лявата част на картата. Така можете да покажете конкретен обект - квартал, улица, номер, блок и т.н.

За да добавите видео към обявата, трябва да посочите адреса на видеото в полето, като, за момента, тази функционалност е валидна за видео, качено в сайтовете vbox7.com и youtube.com.

За да се добави снимка към обявата, се използва бутона "Browse". Снимките не трябва да са по-големи от 4 МБ и да са в някой от стандартните формати (jpeg , gif, png, bmp).

Ако сте публикувате обява за първи път, ще трябва да попълните и данни за връзка с вас. Задължително поле е това за имейл адреса. След публикуване на обявата, на него ще получите и данните за регистрация и вход. При следващо публикуване и вход в системата, данните за връзка са предварително въведени и могат да бъдат променени. Ако сте забравили данните си за вход, можете да ги получите отново, като използвате линка "Забравена парола" в горния край на сайта. 


3. Как изглежда една обява? Може ли да се редактира впоследствие и как?

Публикуваната обява изглежда по следния начин:За да я редактира, авторът на обявата трябва да влезе в своя акаунт, където ще види списъка с публикуваните от него обяви – „Моите обяви”. След това трябва да се кликне на линка „редакция” при съответната обява.

По същия начин, могат да се подновяват изтеклите обяви  чрез линка „поднови с месец”. 


4. Как се изтрива обява?

След изтичане на валидността на обявата, тя автоматично ще престане да се показва на сайта.  След като стане невалидна,  обявата може да се изтрие от линка "изтрий" под всяка обява на страница "Моите обяви".


5. Как да се свържа с автора на обявата?

Чрез данните за контакт, посочени в самата обява. Имате минимум три възможности :
 • да му изпратите лично съобщение
 • да му изпратите имейл
 • да добавите коментар под обявата
Може да използвате и някой от другите начини за контакт с автора, стига той да е посочил такива (телефонни номера и месинджъри).

За какво служат линковете от лентите с инструменти?

 • "Профил на потребителя": включва личните и данните за контакт на потребителя.
 • "Отзиви за потребител" показва мненията за коректността на този потребител от останалите потребители.
 • "Всички обяви от този потребител": обявите, публикувани на сайта от този потребител.
 • "Добави в наблюдавани": разглежданата обява се добавя в секцията "Наблюдавани обяви" във "Вашият акаунт". Тази опция е достъпна само за регистрирани потребители.
 • "Абонамент за новини": абонамент за известяване по имейл в случай на промяна в обявата. Тази опция е достъпна само за регистрирани потребители.
 • "Изпрати на приятел": изпращане на обявата на посочен от вас имейл адрес.
 • "Сигнализирай за нередност": изпращане на сигнал до администратор на сайта за некоректна обява.

6. За какво служи секцията "Вашият акаунт"?

Вашият акаунт служи за вход в сайта, за регистрация и за възстановяване на забравена парола.Като се логнете в сайта с вашите данни за вход (потребителско име и парола) от секцията "Вашият акаунт" имате достъп до:
 • "Персонални данни": редакция на личните и данните за контакт.
 • "Моите обяви": секция с всички, публикувани от вас обяви на сайта.
 • "Наблюдавани обяви": избрани от потребителя обяви за проследяване.
 • "Лични съобщения": съдържа - получените и изпратените лични съобщения, както и опция за изпращане на ново съобщение.
 • "Писма и съобщения": редакция на настройки за получаване на писма и съобщения от останалите потребители и сайта.

7. Как да търся обяви?

Обяви може да търсите като разгледате съответната категория или под категория. Можете да ползвате, също така, и бързото и разширено търсене на сайта. Бързото търсене се прави по ключова дума и/или град. резултати разширеното търсене. Там имате възможност да търсите по повече параметри: ключова(и) дума(и), цена, град, както и да селектиране на категория или под-категория обяви. При разширеното търсене може да се вземат предвид повече критерии: наименование, цена, град, категория или под категория.
Разширеното търсене изглежда по следния начин:
8. Разглеждане на обяви по категория.

Като изберете дадена категория или под категория от началната страници или от дясното меню, в средната част на страницата се визуализират всички обяви от тази категория/под категория. Тук можете да прецизирате избора си в няколко посоки:
 • По дата - от тази седмица или от този месец.
 • Да сортирате обявите, които искате да видите по следните признаци: новост, цена и гледаемост от лявото падащо меню над списъка с обяви.
 • В случай че съответната категория има и под категории, да филтрирате обявите по подк категория от дясното падащо меню над списъка с обяви.
От списъка с обяви, може да разгледате самата обява като кликнете на заглавието, снимката или линка " виж обявата" .


9. Сигнализиране за нередност в обявите, за проблем на сайта или предложение за подобрение.

Ако, според вас, някоя обява е публикувана в неправилна категория, има некоректно или обидно съдържание, не е актуална или виждате някакъв друг проблем, моля, използвайте линка " Сигнализирай за нередност ". Тя ще бъде разгледана от администраторите на сайта и ще се вземат съответните мерки.
Ако има технически проблем със сайта или имате предложение за подобрение на сайта, моля, ползвайте формата за контакт. Линкът " Контакти" се намира в долния край на сайта.


10. Как да се регистрирам?

Регистрацията е лесна и бърза, достатъчно е да се въведат потребителско име, имейл адрес и парола. За да отворите формата за регистрация кликнете на линка "Регистрация" в горния край на сайта и в секцията "Вашия акаунт".

Можете да се регистрирате и автоматично при публикуване на обява. Достатъчно е да посочите имейл адрес, на който ще получите данните си за вход.
11. Какво представлява потребителския профил?

Чрез профила си, потребителят се идентифицира сред останалите потребители. По-конкретно профилът включва персоналната информация на потребителя, както и информация за контакт. В зависимост от избраните опции при редакцията, профилът изглежда така:
Можете да променяте личните си данни, както и възможностите за контакт с Вас
от страница "Редакция на профил":12. Обявата ми я няма или е променена, защо?

Ако обявата Ви липсва или е променена, значи сте нарушили някое от условията за ползване на сайта.

Eтипът на NaPazar.eu ви пожелава успешно и доходоносно ползване на сайта!
Ако имате въпроси, мнения или препоръки, пишете ни :)